dimecres, 26 de setembre del 2012

'Alea iacta est'


Juli Cèsar va pronunciar aquestes paraules al creuar el riu Rubicó tot dirigint el seu exèrcit cap a la ciutat de Roma. El Senat Romà havia prohibit que cap exèrcit s'apropés a la ciutat i el Rubicó n'era la frontera. Aquesta llei tenia com a objectiu salvaguardar la ciutat de possibles cops d'Estat. Però Roma va anomenar Pompeu -l'enemic de Juli Cèsar- Cònsul de Roma i aquest havia ordenat a Cèsar abandonar el comandament del seu exèrcit. Un exèrcit que el mateix Cèsar havia usat per conquerir la Gàl·lia i que li era completament fidel. Després d'anys de campanya tornaven triomfants a Roma. I per què recordo aquesta anècdota que els escriptors clàssics han immortalitzat en un munt de cròniques? Potser perquè així és com veig la decisió que ha pres Artur Mas, President de Catalunya.

Ahir es van convocar les properes eleccions al Parlament de Catalunya per al 25 de novembre de 2012. Un data important ja que aquestes eleccions no venen propiciades per una manca de majoria al govern o una incapacitat per prendre decisions sinó per una voluntat. El President Artur Mas ha recollit el testimoni dels 2 milions de catalans que ens vam manifestar el passat 11 de setembre de 2012 pels carrers de Barcelona amb un lema independentista: catalunya nou estat d'Europa. I ha decidit convocar eleccions ja que el procés del pacte fiscal s'ha donat per acabat davant la negativa del President d'Espanya, Mariano Rajoy. Així que per iniciar l'etapa que ens dugui a l'autodeterminació Catalunya viurà unes eleccions cabdals.


Per fer-ho espero que el poble de Catalunya, en bloc, sapiguem estar a l'alçada. NO poden ser unes eleccions marcades per l'abstenció. Necessitem que per avançar en aquest procés de llibertat, tots anem a votar. Evidentment la meva ideologia em demana que tothom voti independentista, però la meva consciència em diu que el més important és que el Parlament que surti escollit el 25 de novembre no deixi dubtes a qui atorga la majoria: o a independentistes o a unionistes. És per això que ara  podem dir que ha començat una etapa històrica per Catalunya, Espanya, Europa i el món sencer. Ja que els catalans som l'exemple de com pacíficament, i amb la democràcia a l'espatlla, es pot lluitar pel que un creu, pels ideals i pels somnis. I en aquesta etapa històrica necessitem un Parlament històric conformat per una àmplia majoria de la població de Catalunya. Així que votis el que votis, no deixis d'anar a votar. Perquè portem anys reclamant exigència als nostres representants i ara no solament els partits sinó tota la societat ha de ser consecuent, ha de ser excel·lent i hem de ser tots, del primer a l'últim, un exemple de coherència, responsabilitat i valentia. Així que Alea iacta est, evidentment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada