dilluns, 13 d’agost del 2012

Responsabilitat, el nou agent del caos.

Responsabilitat. Aquesta paraula amaga tanta força avui dia. Potser perquè hi ha massa gent que no entén què implica i molta altra gent disposada a eludir-la, però avui dia ser responsable és un acte de rebel·lió. Hem de rebel·lar-nos contra un grup de gent que usa els sistemes en favor seu, que transforma les estructures per tal de treure'n el màxim profit personal i que eludeixen el bé comú. Com a individus hem de ser responsables. No solament dient als altres que ho han de ser sinó exigint-nos-ho també a nosaltres mateixos.

Hem fet de la por un dels nostres aliats. I ja sigui al tren, al carrer, al Parlament,etc deixem que quatre gats es comportin com vulguin per por a l'enfrontament. D'aquesta manera, deixem que uns pocs alterin la vida a tothom. Al tren permetem que un inútil posi la música amb el mòbil a tota castanya i per por callem; al carrer veiem constantment gent que embruta el nostre entorn i no els diem res perquè creiem que això no té res a veure amb nosaltres i al Parlament deixem que uns que diuen representar-nos menteixin, no es comprometin ni actuin com ho haurien de fer pel bé comú. Hem d'assumir, doncs, qui som, els límits que tenim, les nostres mancances i les nostres virtuds i començar a defensar la responsabilitat de les nostres vides centímetre a centímetre. Cada àmbit és una batalla a guanyar. Hem d'acabar amb els aprofitats que a la feina no rendeixen o treballen malament, amb els que embruten els nostres carrers i malmeten el nostre entorn; els que molesten i s'aprofiten dels altres i hem d'acabar d'una vegada per totes de donar cabuda a la mentida i a l'engany de les nostres vides.I sobretot, hem de deixar d'escollir representants públics que violin el sistema amb les seves mentides i les seves perversitats.

Per ser lliures hem de ser capaços d'acceptar la responsabilitat que suposa fer-se càrrec de nosaltres mateixos i del nostre entorn. El canvi comença en un mateix. I és per això que nosaltres som els responsables que el món estigui com està. Tots i cadacsún de nosaltres, perquè si no som responsables de fer segons què som responsables d'haver deixat que els altres ho facin. I creieu-me la revolta és acabar amb aquesta llei del silenci i amb aquesta por de ser lliures. Ara és el moment.  Perquè un cop t'adones que el canvi comença en un mateix ja no el pots eludir més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada