dimarts, 19 de maig del 2015

Eleccions municipals 2015

Aquest proper diumenge se celebraran unes eleccions municipals marcades per dos moments cabdals. Per una banda el moviment independentista que busca en aquesta convocatòria un recolzament del procés per la via municipal amb la interpel·lació de la ciutadania per tal de dotar al territori d'estructures municipals afins als objectius del procés sobiranista. Per l'altre, tenim aquell grup que juga el paper de crisi econòmica en un sentit o altre per defensar posicions de reactiu de la mobilització ciutadana. 

Les estructures simples creuen que no es pot treballar de forma multinivell. Ens fan creure que optar pel sobiranisme és una manera de no tenir cura amb els afectats per la crisi econòmica, i aquells col·lectius en risc d'exclusió social. Una gran fal·làcia que els partits nacionalistes espanyols han usat per desacreditar el procés sobiranista i atiar a la reacció populista. Així, també ho han aprofitat aquells partits autoproclamats no nacionalistes que de facto continuen defensant les posicions nacionalistes espanyols com PODEMOS i C's.

És inconcebible que en una societat com la nostra on usem la tecnologia de forma multinivell a qualsevol moment i lloc hi hagi encara algunes persones que diguin que les coses són blanques o negres. Per defensar una política social integradora, una política de benestar i qualitat de vida enriquidora, una sanitat i ensenyament públic a l'abast de tothom cal al mateix temps reclamar i lluitar per dotar Catalunya de les estructures d'Estat necessàries per vestir el procés constituent cap a la llibertat. 

Sigui quina sigui la vostra opció hi ha una cosa ben certa: Catalunya amb unes estructures d'Estat pròpies podrà crear i gestionar millors polítiques socials que una Catalunya sense poder de decisió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada