dimecres, 26 de novembre del 2014

Ritual de pas, llista pel poble i electoralisme.


Foto de

Els rituals de pas s'utilitzen a totes les cultures per segmentar les comunitats. Un examen, uns requisits curriculars, unes habilitats requerides, etc són diferents exemples dels rituals de pas. Ara, Catalunya es troba davant d'un ritual de pas que l'actual President del País, Artur Mas, ha posat com a mitjà de servei a la llibertat. 

La proposta de  llista en favor del sí a la independència contempla que estigui formada pels partits que hi vulguin prendre part i representants de la societat civil que combreguin amb aquesta idea de llibertat. El ritual de pas per formar part d'aquesta llista ha estat molt encertat:  'La gent proposada pels partits per a aquesta llista es presentaria una sola vegada i no repetiria a les següents eleccions, com un acte de servei al país.'

Amb aquest ritual veurem la capacitat de generositat dels partits que cada dia s'omplen la boca i de pas els diaris de declaracions en favor dels drets de Catalunya, de la injustícies que el país pateix i de tantes qualitats que s'autoinculquen com a salvadors de la pàtria. Perquè s'ha acabat el moment de `parlar, de proclamar i de marcar paquet. Ara toca fer un pas endavant, traspassar aquest ritual i demostrar qui està realment a favor del país i qui anteposa o no els seus interessos electorals. El President Mas ha estat molt llest ja que conscient del seu tram final dins de la política catalana ha posat una arma de doble tall a disposició dels partits polítics, fins i tot el seu.  I, amb aquesta maniobra, obliga a la resta de polítics a posicionar-se. I qui no passi el ritual de pas, segurament, pagarà un alt preu electoral. Perquè, com explicaran al poble que no volen formar part de la llista del poble i per el poble?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada