dilluns, 26 de maig del 2014

Clam català: Eleccions Europees 2014.

Malgrat PP i PSC tenen mal perdre tot i haver tret els pitjors resultats de la història, el Front del Referèndum (format pels partits a favor del referèndum del proper #9N2014) han arrassat als seus contrincants a les eleccions celebrades ahir, i és més, han augmentat totes les formacions els vots obtinguts.

ERC ha obtingut  594.149 vots (23,67%), CiU 548.718 vots (21,86%) i ICV-EUiA 258.554 vots (10,3%) mentre que el front unionista ha obtingut PSC-PSOE 358.539 vots (14,28%), P.P. 246.220 (9,8%) I C´s 157.873 vots (6,28%).

Amb això el còmput és fàcil, el sobiranisme ha sumat 1.401.421prop d'un 60% dels vots emesos al llarg de la jornada. L'unionisme s'ha quedat amb 762.632 vots. I tot plegat emmarcat en unes eleccions on la participació ha Catalunya ha pujat al voltant d'un 10% respecte els comicis anteriors.  És evident doncs que malgrat l'espanyolisme no hagi sabut llegir -o no hagi volgut fer palès que entenia el què llegia- el debat sobiranista ha fet augmentar la participació i que aquesta ha fet augmentar el vot sobiranista. Així que, felicitats Catalunya.

divendres, 23 de maig del 2014

#Votavotar!

Aquest proper diumenge celebrem eleccions europees. Potser a molts els semblarà irrellevant, innecessari, distant o estrany. A Catalunya però no ens podem permetre aquest luxe. Sí, luxe. Ja que després de 300 anys de lluita constant, infatigable i crua per defensar les nostres llibertats, identitat i voluntat com a poble no podem deixar passar cap oportunitat per recolzar la nostra voluntat amb les votacions. Més igual si són votacions a Europa, a la comunitat de l'escala o per l'Associació de Veïns. Avui dia la lluita també s'ha de demostrar amb els vots ja que com a demòcrates no ens podem permetre perdre aquesta oportunitat. No podem fallar ja que portem anys demanant als nostres polítics que enfilin el camí cap a l'autodeterminació del poble de Catalunya. Per això, cal votar i recolzar així el camí iniciat. La democràcia no s'entén si ens quedem asseguts als sofà així que #votavotar!

dijous, 1 de maig del 2014

La negació, un fals oasi.

'La negació' és un estat d'ànim que resulta ser nociu per a qualsevol persona o col·lectiu. 'La negació' és un establishment que crea un espai de falsa seguretat on hom s'amaga per no fer front als problemes reals existents. Quantes persones s'han esberlat sota el pes de la 'Negació'? Quantes societats s'han desmoronat per no fer el pas d'afrontar un conflicte?

Si en les parelles emocional i afectivament consolidades 'la negació' a afrontar un problema, una desavinença, o, fins i tot, un cirteri diferent, els porta a viure en un status quo destructiu on el seu futur immediat es planteja amb dolor compartit, rancunia i segurament traició, imagineu-vos quan un col·lectiu s'instal·la en aquest espai negatiu.

Catalunya i Espanya tenen un repte. Mentre Catalunya s'ha caracteritzat aquests darrers anys per buscar solucions, diàleg, complicitats, estratègies per arribar a la compenetració amb Espanya, aquesta darrera s'ha caracteritzat per instal·lar-se en un espai de negació constant: el Català NO és important, Catalunya NO necessita més autogovern, Espanya NO compleix els acords pactats en el marc dels Estatuts, Espanya NO vol modificar la constitució, Espanya NO vol ser federal, Espanya NO vol donar un 'concert econòmic' a Catalunya... I així, una llarga llista de negacions que posen en evidència que Espanya no vol afrontar amb maduresa i diàleg la qüestió catalana i prefereix fer veure que aquesta no existeix.

Hem traspassat el punt de no retorn. Quan en una parella un dels dos vol buscar solucions a problemes existents i l'altre no vol ni sentir-ne a  parlar, arriba el moment que el temps d'espera s'ha acabat. Catalunya ja no pot continuar vivint en una fantasia de negació de problemes, sinó que ha optat per plantejar una via: dissoldre la unió amb Espanya per plantejar-se les seves proòpies solucions i trobar així la via per començar a construir un futur esperançador. 

Davant d'això, Espanya continua removent-se com una bèstia ferida, insegura i immadura, insultant i amenaçant tot allò que els catalans diuen que volen fer. Però Espanya, has d'entendre que és massa tard. Catalunya vol marxar i tu no la pots retenir. Perquè en el fons del teu cor ha arribat el moment d'afrontar la realitat que tant temies: no pots subjugar Catalunya. De la mateixa manera que no es pot subjugar a una persona, a un col·lectiu, a un poble. Per a Catalunya s'ha acabat la negació i ara, per moltes inseguretats que pel futur plantegi, ha començat el període del Sí.